Prikaz vseh 58 rezultatov

SUP deske

SUP deske so HIT! Supanje je zdravo, zanimivo, zabavno in praktično. več

SUP pa je potrebno vzdrževati, zato smo vam tukaj pripravili par napotkov o supanju in vzdrževanju vaše deske za supanje.

sup-deska
Napihljiva SUP deska.

Je supanja težko naučiti?
Vstajanje z veslom na deski ni težko, pravzaprav je zelo enostavno. V primerjavi z večino športov se lahko veslanja z veslom naučite v enem dnevu, če se učite pravilno. Vkrcanje z veslom pa ni le enostavno, ampak je tudi odlična vadba za celo telo, prav tako boste z SUPANJEM uživali v materi naravi.

NAVODILA ZA VZDRŽEVANJE SUP DESKE

Koliko zraka naj napolnim v svojo napihljivo desko in koliko časa traja, da jo napihnem?
Priporočeni tlak za SUP deske je 15 – 18 PSI za zunanjo komoro in 10 PSI za notranjo komoro. Z višji tlakom tvegate zaradi prenapihnjenosti in škode. Glede na velikost vaše plošče lahko napihovanje deske traja od 5 do 8 min.

Pri odstranjevanju črpalke z napihljive plošče se zrak začne izpuščati iz ventila. Kako naj to preprečim?
V notranjosti SUP deske je majhen vzmetni zatič, ki se zaskoči v dveh položajih:
Odzračevalni položaj (zrak izhaja prosto) in napihljiv (100% zračen). Če želite preklopiti z napihovanja na izpuščanje, preprosto potisnite zatič in zavrtite v smeri urinega kazalca za 1/4 obrata.
Zatič se zaskoči v spodnjem položaju in zrak bo prosto prišel ven. Če želite preklopiti s preusmerjanja na napihovanje, preprosto potisnite zatič in zavrtite 1/4 v nasprotni smeri urinega kazalca. Zatič se zaskoči v zgornjem položaju in zrak ne bo mogel priti ven, če ga ne pritisnete.

SUP deske – Kako jih čistiti?
Priporočamo samo vodo in blago milo. Težki detergenti in topila lahko poškodujejo površino vaše deske. Najbolje je, da svojo desko očistite in osušite, ter jo shranite v senci.

Če prebodem napihljivo desko, ali lahko sam popravim?
Da, lahko uporabite komplet za popravilo naphiljivih desk in sledite navodilom v priročniku za napihljive plošče.

Če bom na SUPU naredim luknjo, naj preneham z uporabo?
Definitivno. Takoj, ko na deski opazite luknjo ali razpoko skozi kožo plošče, takoj izstopite iz vode. SUP deske imajo notranje jedro plošče (EPS), čeprav je do določene mere odporno na vodo, lahko absorbira vodo po dolgem namakanju, kar bo povečalo težo vaše plošče. Če se vam  vodo kljub temu vpijete, jo je možno izsušiti tako, da jo dlje časa pustite na soncu, vendar se nikoli ne bo vrnila pravilno na prvotno stanje, zato ob poškodbi deske res čimprej iz vode.

Preloader