Prikaz vseh 9 rezultatov

MASAŽNO OLJE

Masažno olje Wellnetica je sestavljeno iz 100% naravnega hladno stiskanega več

mandljevega olja v kombinaciji z sončničnim oljem. Oba olja sta bogat vir vitamina E.

Masažno olje MANDELJ
100% naravno hladno stiskano masažno olje

Mandljevo masažno olje

Olje sladkega mandlja je eno osnovnih in najbolj priljubljenih masažnih olj med maserji in masažnimi terapevti. Mandljevo olje je sladko in bledo rumene barve.
Značilnost mandljevega olja je, da je rahlo mastno, kar omogoča, da roke maserja zlahka drsijo po koži. Olje mandlja se absorbira dokaj hitro, vendar ne tako hitro, da bi ga morali med masažo nenehno in ponovno nanašati.

V primerjavi z drugimi olji je mandljevo olje cenovno ugodno. Običajno ne draži kože, vendar naj bodo ljudje z alergijami na oreščke pri uporabi mandljevega olja pozorni oz. ga naj ne uporabljajo.
Ko uporabjate masažna olja upoštevajte, da se olje nabere na rjuhe in tako pušča madeže, zato za podlogo uporabljajte medicinske brisače.

Masažna olja z aromo

Za spodbujanje prijetnih občutkov in za sprostitev, se poslužujte masažnih olj z dodanimi aromami. Če prisegate na naravne arome, izberite naravne dišave, kot je olje sladke pomaranče ki vsebuje 100% naravno eterično olje sladke pomaranče, v osnovi z 100% naravno hladno stiskanim mandljevevim oljem, ter sončničnim oljem. Zaradi vsebnosti 100% naravnih stiskanih olj so olja Wellnetica bogat vir vitamina E.
Kolikor želite obuditi občutke morja, izberite kokosovo masažno olje, svežino vam bo pričaralo masažno olje maline, občutek nežnosti in sproščenosti pa masažno lje fige in rjavega sladkorja.

Kako narediti masažna olja po svojem “okusu”

Za to potrebujete osnovno mandljevo masažno olje, ki nima vonja in mu dodajte naravna eterična olja. Pri dodajanju eteričnega olja v osnovno mandljevo olje pazite, da ne pretiravate, najprej dodajte 3 kapljice in preverite, če vam odgovarja. Doseči želite prijetno aromo, ta aroma pa ne bo tako prijetna, če boste naredili premočan ton vonja.
Zakaj želimo nežen ton vonja?
Veliko maserjev poroča, da pri preveč intenzivnih aromah po enourni masaži čutijo “zbadanje” in “prenasičenost” v nosni votlini. Prav tako pa predozirane arome lahko povzročajo glavobol tako pri maserju, kot masiranemu, ter poveča možnost kožnih in drugih alergijskih reakcij.