Prikaz vseh 9 rezultatov

STERILIZATORJI

Sterilizatorji,  so je postopek, s katerim popolnoma več

uničimo vse žive mikroorganizme in njihove spore. S tem postopkom preprečujemo prenašanje okužb preko instrumentov in ostalega materiala.

Pred sterilizacijo morajo biti predmeti, ki jih bomo sterilizirali čisti, s čim manjšim številom mikroorganizmov in osušeni. Sterilizacijski proces mora biti validiran pred uporabo, izvedba se mora spremljati rutinsko in opremo je potrebno redno vzdrževati.

Sterilizacijski postopek je uspešen, če se zmanjša število prisotnih MO na najmanj log 6, to je indeks verjetnostnega učinka 1:10, da bo posamezna enota ene serije, ki je bila sterilizirana, sterilna.

Priprava pedikerskega pribora za sterilizacijo

Pedikerski pribor najprej mehansko očistimo pod tekočo vodo.

Instrumente potopimo v posodo z razkužilom (posoda za razkužilo s sitom in banjico). Pustimo delovati toliko časa kakor določajo navodila.

Instrumente nato osušimo in pripravimo na sterilizacijo. Steriliziramo samo pribor, ki ni za enkratno uporabo.

Instrumenti morajo biti odprti. Pribor damo v kovinsko nerjavečo posodo ali v papir ali sterilizacijske rokave, namenjene sterilizaciji. Idealno je, da je vsak instrument samostojno pakiran za sterilizacijo. Vsak sterilizacijski set mora biti označen in opremljen z datumom sterilizacije. Sterilizacijo kontroliramo s sterilizacijskimi papirčki ali drugimi kemičnimi indikatorji uspešnosti sterilizacije.

Preloader