PEDIKURA

Pedikura, kako pomembna je skrb več

in nega naših stopal.
Kaj je medicinska pedikura in kako se razlikuje od klasične?
Ko govorimo o pedikuri, vsak najprej pomisli na odstranjevanje trde kože na stopalu in lakiranje nohtov. Pa vendar obstaja še kaj drugega kot to, saj poznamo tudi več vrst pedikur, ki se med seboj nekoliko razlikujejo.

Pri klasični pedikuri

oziroma z drugim imenom tudi estetski pedikuri. Gre predvsem za nego vaših nog in urejanje stopala. Odstranjevanje trde kože ter striženje in lakiranje nohtov na nogah. Pri medicinski pedikuri pa se dotaknemo tudi različnih težav. Ki nas lahko ovirajo pri hoji, motijo vizualno ali tudi zelo bolijo. Torej, o medicinski pedikuri govorimo takrat, kadar pri stopalu prihaja do večjih težav, kot je le trda koža na podplatih. Tu potrebuje stopalo bolj strokoven pristop, ki se ga loti le za to usposobljena oseba s strokovnim znanjem, kot je pediker.

V kolikor imate stare starše ali nekoga, ki ni zmožen več poskrbeti za ustrezno nego stopal. Ali imate s tem težave tudi vi, nikar pedikure ne izvajajte sami. Saj lahko v primeru problemov na stopalu bodisi z vraščenimi nohti, kurjimi očesi ali regadami, stanje le poslabšate ali osebo ranite, kar privede do še večjih težav, nastanek ran ali vnetij.

Izzive prepustite za to izobraženi pedikerki. Ta bo znala narediti ustrezno pedikuro in vam svetovala glede nadaljnje nege stopal doma.

Kljub zavedanju, da je starejša populacija tista, ki večkrat potrebuje medicinsko pedikuro, pa lahko hitro pride do sprememb tudi pri mlajših, ki imajo težave s stopali. Večkrat se medicinske pedikure poslužujejo športniki, ki se jim zaradi tesne obutve športnih čevljev, nohti začnejo obračati navznoter in s tem vraščati v kožo, kar pa v večini primerov povzroči hude bolečine in večkrat privede tudi do infekcije.

Tudi mladi niso vsemogočni in se jim v takšnih primerih prav tako pogosto delajo otiščanci. Ali kurja očesa na preobremenjenih delih stopal. Na podplatih ali na prstih. Zato je v teh primerih pedikura pravi odgovor.

Preloader

Teh izdelkov trenutno ni na zalogi. Poskusite še pogledati v sosedno kategorijo.